Slow life

Comencem proposant 10 hàbits a fer per començar una vida sana. Moltes vegades hi ha la intenció de portar una vida sana, però no sabem per on començar. Canviant o adquirint els hàbits que us proposem, s’aconsegueix canalitzar una vida bastant saludable. Només cal proposar-s’ho:

1. Modifica la teva llista de la compra: fonamental per començar a millorar la teva alimentació. Una bona dieta amb productes frescos i evita els aliments processats. La major part d’aliments han de ser fruites, verdures i hortalisses, sense oblidar-nos de les proteïnes.


2. Aprendre a cuinar: el segon pas per començar a menjar bé. Si no sabem cuinar, segurament acabem menjant aliments precuinats o “qualsevol cosa” que ens trobem a la nevera


3. Beure aigua de bona qualitat.


4. Fruites, verdures i hortalisses no han de faltar: no podem passar ni un sol dia sense prendre aliments d’aquests grups, preferiblement orgànics. Són els que ens proporcionaran gran part de les vitamines, minerals i fibra, nutrients fonamentals per al normal desenvolupament de l’organisme.


5. Fes exercici diàriament: un altre dels pilars fonamentals per portar una vida sana. Et proposem la pràctica d’Bowspring, caminar, córrer, passejar en bicicleta i nedar.


6. Oblida’t del sedentarisme: pujar escales, anar a la feina caminant o en bicicleta.


7. Redueix l’estrès en la teva vida: Amb tècniques de respiració, relaxació i meditació.


8. Millora els teus hàbits de descans: un horari de descans regular pot ajudar-nos molt a recuperar-nos del cansament del dia anterior. Un bon matalàs, un ambient òptim de descans i dormir de 7 a 8 hores. Evita anar a dormir veient el mòbil o la tele, són estímuls que entorpeixen el son.


9. Limita el consum de gluten i sucres: tots dos solen estar molt presents en la dieta.


10. Introdueix fibra en la dieta: la fibra és, sens dubte, la gran oblidada de la dieta. És molt important per regular el trànsit intestinal i per produir la sensació de sacietat que farà que no ens passem amb les calories.