BOWSPRING

Què és Bowspring?

Es una pràctica postural revolucionària  que es centra en:

Postura, Moviment, Respiració: Cos

Voluntat / Determinació, enfocament: Ment

Responsabilitat, atenció plena, compassió: Cor

És una plantilla postural que es pot aplicar universalment a qualsevol actitud del ioga, moviment o qualsevol postura funcional per a un rendiment òptim. L’alineació Bowspring s’adapta a persones de totes les edats. Aquesta plantilla postural poderosa converteix les posicions diàries més comuns com assentats o posats drets, postures estètiques i pesades en posicions de llum, plenes de dinamisme i fluïdesa en la vida.

Bowspring és una postura ergonòmica que s’enfoca en 10 àrees clau del seu cos. L’algorisme s’encarrega d’activar totes les àrees claus en un moviment harmònic. Ajuda a crear un to equilibrat en tot el cos, a la part frontal i posterior del seu cos. A diferència del model tradicional d’alineació postural “recta”, Bowspring fomenta l’estat natural del cos: primitiu, ondulat o curvilini.

En lloc d’una posició estàtica en què el teixit connectiu es forma passiu en repòs, l’alineació Bowspring posiciona el teixit connectiu (miofascial) per participar de forma uniforme en tots els costats del cos per davant i per darrere, i ambdós costats, amb moviments fluids amb la quantitat mínima de força.

Aquesta alineació dinàmica és també una revolució fora del nostre confortable estil de vida sedentària, que passem molt temps sobre tot asseguts en postura relaxada en el treball en els nostres escriptoris, mirant una pantalla.

Amb l’estil de vida actual hem sortit de la sintonia amb la nostra postura dinàmica natural. La nostra forma desalineada moderna ens de sensibilitza i disminueix la nostra capacitat de sentir i pensar amb claredat. El sistema Bowspring és un nou moviment revolucionari que ens fa tornar de nou a encarnar una postura natural amb curves.

El Bowspring treballa de manera suau, subtil i profunda amb accions específiques, aconseguint una deliciosa sinergia entre les 10 àrees principals del nostre cos. Les formes obertes que generen actuar sobre aquestes 10 àrees principals netegen i sanen a tots els nivells. Aquestes 10 àrees estan organitzades en 5 subsistemes:

Cor (caixa toràcica).

Ales (ossos, braços i mans)

Arrels (malucs, cames i peus)

Cintura o Tronc (abdomen i esquena baixa)

Corona (coll i cap).

Cada part és estructural i està interconnectada en el nostre cos a través d’una sola beina fascial que envolta el conjunt generant i sostenint la forma. Si una part no s’activa bé, el conjunt no pot funcionar de manera òptima. Totes les parts són interdependents.

Bowspring provoca una elegant fluïdesa, corbes ondades, major confiança i autoconsciència dels patrons somàtics i psico-emocionals. Per tant, ens ajuda a prendre major consciència dels nostres patrons tant en el pla exterior com físic (sobre la postura per defecte a la que estem acostumats) com en l’àmbit intern.

  La visió filosòfica de Bowspring es basa en tres pilars principals:
Responsabilitat: recordant que cada persona és responsable dels seus pensaments i actes, així com l’acceptació de com és cos físic.

Atenció plena: aprenent a tenir un estat de contemplació, mentre realitzes la pràctica dinàmica deixant als pensaments en un estat de latència, per percebre totes les sensacions de la pràctica.

Compassió: ser més considerat i compassiu amb un mateix i amb la teva comunitat, també amb el sofriment que pateixen molts éssers vius en el teu entorn i en el món.

Destí Diví – Sridaiva
“En cada moment pots triar tu destinació, cada instant en la teva vida hi ha una nova opció”.

Origen i emergència de Bowspring

Desi Springer és cofundadora del mètode Bowspring, un sistema postural que canvia de paradigma que optimitza la salut del cos-ment.

Desi Springer havia estudiat intensament la ioga durant 14 anys – 6 anys a Bikram Ioga i 8 anys a Anusara yoga, l’any 2012, va aplicar les seves idees d’alineació amb corbes a una nova seqüència de postures amb corbes anomenada Roots.

Desi es refereix sovint a la pràctica de Bowspring com a medicina del moviment, així com a una tecnologia del despertar del segle XXI. Durant els darrers 7 anys, Desi ha impartit més de 170 formacions i tallers de Bowspring a 19 països. Va dirigir un estudi de ioga líder a Denver, Colorado amb la seva germana Micah durant 19 anys. Desi és també consultora de Vital Root, un restaurant vegetarià de residu zero a Denver, especialitzat en SLO – menjar ràpid (sostenible, local, moviment d’aliments ecològics). Les passions de Desi inclouen jardineria, natura, animals, curació a través d’aliments i disciplines cos-ment. Dedica la seva vida a augmentar l’harmonia i la salut a nivell global.

John Friend ensenya ioga durant 39 anys, presentant més de 800 seminaris de ioga a més de 30 països a desenes de milers d’estudiants. Va crear ioga Anusara el 1997, que és un dels principals sistemes de ioga postural moderns al món. El 2012, John va començar a estudiar les noves idees d’alineació de Desi Springer, que eren en contradicció amb els seus principis d’alineació d’Anusara. Amb el suport de la ciència emergent en el camp de la fàscia i el seu paper en la postura òptima i el moviment funcional, John i Desi van co-crear el mètode Bowspring el 2013 per ajudar a persones de tot el món a portar la seva salut a un nou nivell utilitzant un ondulat equilibrat, postura dinàmica en la seva vida diària. A John li encanta compartir els seus molts anys d’estudis de filosofia i salut del cos-ment amb estudiants de pensament independent. Actualment, John viu a Denver, Colorado i imparteix formació a Bowspring amb Desi Springer a tot el món.

 John és considerat un dels més influents de principis del segle ioga dels mestres de ioga XXI. Ell explora constantment la funció del potencial energètic del cos humà i ha ajudat a moltes persones a reconèixer la seva força interior fent ioga. Quan John Friend es va adonar que el model Bowspring de Desi Springer va contradir el seu sistema d’alineació Anusara de moltes maneres. No obstant això, després d’aplicar les idees d’alineació de Desi a la seva lesió crònica a la cadera, el dolorós problema de la cadera de John va començar a aclarir-se.

John va investigar i va practicar les idees d’alineació de Desi durant 8 mesos abans d’abraçar el seu concepte Bowspring a principis de 2013. Des de llavors fins avui, segueixen impartint tallers i seminaris per tot el món, per ampliar les seves coneixements, la seva saviesa i Amor per aquesta nova alineació postural. Pot trobar més informació, si ho desitja globalbowspring

El maig de 2015 JoanRamon Prats va descobrir Bowspring, a través dels seus creadors Desi Springer i John Friend, un taller a Mallorca i des de llavors també va començar a qüestionar-se tot el que s’havia après, en les alineacions de ioga, va sentir una revolució interna, van començar els canvis en la seva Cos físic i canvis des del cor, des de llavors fins avui s’han seguit en diversos intensius i seminaris per Espanya, Europa i Estats Units.

Quines són les principals dificultats que podem esperar quan vam començar la pràctica de Bowspring? 

Encara que el sistema està dissenyat per ser fàcilment compreses pels alumnes de qualsevol nivell, Sridaiva no és fàcil per a la pràctica a l’inici.

Les principals dificultats que podem esperar a l’inici de la pràctica són:

1.    El Bowspring ofereix una enèrgica obertura.
La pràctica de la Bowspring de Sridaiva poden proporcionar que una neteja emocional pot fer-te netejar els vells patrons psico-somàtiques que s’emmagatzemen en la cel·la de memòria. Sridaiva formes posturals dinàmics adreça posturals patrons inconscients de protecció, reducció del dolor i disminució de la capacitat sensorial. Zones del cos que es trobaven tancades inclouen 5 àrees específiques: la part inferior (sòl pèlvic), abdomen (del plexe solar), aixelles (cor), sota la barbeta (gola), sota la boca (la boca). La re programació d’aquestes àrees poden experimentar somàtica acompanyada estrany i incòmodes emocionalment sensacions.

2.    Es requereix pràctica per aprendre la Bowspring i crear la connexió cos-ment – cor en parts concretes del cos com els dits dels peus i les mans. El sistema Bowspring requereix un to conscient de tots els músculs de la part posterior del cos, incloent-hi l’activació ascendent de les natges que, al principi, molt pocs estudiants poden realitzar consistentment.

3.    L’alineació de la Bowspring no segueix el model estàndard de la postura òptima.  Les instruccions d’alineació en Sridaiva claus són molt diferents i sovint oposada a què s’ensenya normalment en altres escoles de ioga postural modern, dansa clàssica o en altres sistemes d’alineació postural. Ment dels estudiants per estar obert a provar alguna cosa alternatiu i avantguarda en el seu cos amb la promesa d’una major capacitat de vibració i progrés amb èxit els reptes Sridaiva.

Beneficis del Bowspring

Lleuger i elàstic fluïdesa en qualsevol moviment.

-Més corbes, cintura estreta i les natges cap amunt.

-Confiança real.

-Augmentar l’autoconsciència dels patrons psico-emocional dins la nostra posició d’omissió.

La pràctica Bowspring porta vibració i equilibri a tots els nivells: Cos-Ment-Cor
A continuació detallem una llista de beneficis aportats als estudiants de la seva pràctica de Bowspring. Les següents qualitats del cos, la ment i el cor es milloren i es milloren practicant regularment Bowspring:

Cos: Alleugeriment del dolor i la pèrdua de dolor. Més vitalitat, major funcionalitat del cos. Més força i menys esforç en el moviment. La Respiració és més completa i equilibrada. Major equilibri dinàmic i la pèrdua de pes. Silueta curvilínia amb glutis aixecats i un ventre llarg. El to uniforme en el teixit connectiu porta un efecte d’equilibri a totes les articulacions. El to miofascial uniforme pot afectar positivament el sistema neuro-glandular.

Ment: Major Autoconeixement i responsabilitat de les accions. Més obertura de la ment i més curiositat. Capacitat de concentració i un pensament racional.

Cor: bondat amorosa, compassió. Significat inspirat de la vida, autenticitat. Compassió per un mateix i els altres. Més intel·ligència emocional, gratitud, i capacitat de perdonar.

El Bowspring és un antídot per als problemes de salut que sorgeixen de la nostra moderna i sedentària postura de C-corba del nostre estil de vida. Qualsevol persona pot aprendre a fer Bowspring de peu, assegut o qualsevol postura bàsica per augmentar la salut, l’atenció plena i una mentalitat positiva. L’uniforme muscular de la Bowspring fa que la màxima funcionalitat en tasques diàries com caminar, seure, tasques domèstiques, i encara més activitats d’exercici especialitzades com a ciclisme, corrent, dansa o qualsevol esport o activitat física.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies