Ergonomia

Ergonomia per l’empresa

L’ésser humà va ser  dissenyat per a estar en moviment durant el dia i reposar durant la nit. Tot i que descansem flueixen les hormones, circula la sang, i les neurones envien senyals. No obstant això, la civilització ens ha anat «encadenant» cada vegada més a activitats estàtiques, primer enfront de màquines d’escriure i ara els ordinadors. Les persones passen assegudes més temps que abans en la història, sobretot en les oficines i si a més adoptem postures inadequades, les conseqüències sobre esquelet, músculs, circulació sanguínia, i altres estructures, són manifestes.

L’ergonomia en treballs d’oficina, cercam corregir i dissenyar l’ambient laboral amb l’objectiu de disminuir riscos associats al tipus d’activitat: mobilitat restringida, postures inadequades, il·luminació deficient, entre altres elements, i les seves conseqüències negatives sobre la salut i el benestar de les persones, traduint-se en lesions musculoesquelètiques a coll, coll, mans i canells, problemes circulatoris, molèsties visuals, i un llarg etc.

Per una banda podem elegir mobles i equips  d’oficina dissenyats que s’enfoquen cada vegada més, en brindar un disseny que reflecteixi adequadament els avenços i aplicacions ergonòmiques d’avantguarda.

Per altre banda amb la pràctica de Bowspring podem proporcionar es obtenir una millor postura amb mes lleugeresa a la oficia o el lloc de treball, mitjançat sessions al lloc de treball o al estudi.

Per a això comptem amb les recomanacions, planificació i supervisió de Joan Ramon Prats que és Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals (TSPRL).